...

"No hay mayor afirmación de algo o alguien que amarlo, a saber; decir: -Quiero que seas-."

Paraules de Hannah Arendt

dilluns, 28 de maig del 2012

Començant l'aventura de Can Mimós...

BENVINGUTS i BENVINGUDES!

Amb molta il·lusió donem pas a aquest blog perquè les persones interessades pugueu donar un cop d'ull a qui som i què fem el col·lectiu que estem implicats en el projecte de Can Mimós. Ens trobem just començant un camí que esperem llarg i ple de sorpreses, però considerem important poder compartir totes aquelles passes que anirem fent per tal d'aconseguir els nostres objectius.

A Can Mimós volem crear un entorn que sigui inclusiu, transgeneracional i una alternativa als espais de relació més freqüents.

Detectem la necessitat d' un espai on generar canals de comunicació i interacció social, que afavoreixi la llibertat individual i col·lectiva i que per tant, siguin una eina per aconseguir el benestar individual i col·lectiu necessari així com el retorn del poder creatiu de les persones. Un escenari que possibiliti la creació de relacions socials basades en el respecte, la inclusió i que defugi de la individualització i de la urgència a la que estem avesats en molts llocs de la nostra quotidianitat.



Volem que Can Mimós sigui un entorn alternatiu que afavoreixi l'aprenentatge a partir de la interacció social entre totes les persones que conformem la realitat. Generar un espai flexible on poder desenvolupar activitats plurals que responguin a interessos de la població implicada. Generar un lloc que promogui la transformació social a partir de l'aprenentatge dialògic, que entengui el intercanvi d'experiències com a eina per a l'enriquiment personal. Revaloritzar el saber, els sabers ancestrals, els sabers relacionats amb l'experiència, entenent l'aprenentatge com un procés que es realitza amb totes les dimensions de la nostra persona (ment, cos i emocions) a través de la relació amb els altres.

Posar les emocions i sentiments en una posició de rellevància en totes les accions dutes a terme.


QUÈ PROPOSEM?

-La creació d'una biblioteca social oberta que afavoreixi resoldre diferents inquietuds i que permeti la reflexió i creixement. Que afavoreixi l'evasió a través de la lectura en un racó idíl·lic.

-Activitats artístiques que permetin potenciar la creativitat personal i que siguin el motor de la interacció personal i social, així com eina per aconseguir un benestar emocional i físic. Ens referim a activitats artístiques com teatre, arts plàstiques i activitats que promouen el benestar individual a través del so.

-Manteniment d'un hort ecològic que no té com a objectiu la producció ecològica per venta sinó la recuperació de les llavors autòctones i que afavoreixi la difusió dels valors que acompanyen la pràctica de l'agricultura ecològica.

-Tallers puntuals i específics que afavoreixin la creativitat així com també la recuperació d'activitats artesanals. Així com també xerrades amb experts i professionals sobre temàtiques diferents que responguin a inquietuds actuals.

Can Mimós està obert a suggeriments i propostes entorn als tallers i les activitats.


Treballar des de la transparència, el respecte i la llibertat, per oferir alternatives basades en l'excel·lència que promoguin la participació activa de les persones en la seva història de vida i que fomentin la cohesió i corresponsabilitat social.

En el blog anirem informant de les futures accions i activitats que plantegem així com l'estat de les nostres propostes.

Moltes gràcies i fins aviat!

3 comentaris:

  1. Compteu amb mi per a qualsevol cosa. Potser tinc llibres per donació i també m'apunto a col·laborar en qualsevol activitat educativa.

    ResponElimina
  2. I a cuidar l'hort, per supuestu.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies! tota proposta és benvinguda, l'hort espera ser cuidat per totes les mans que ho vulguin ser. Parlem el tema dels llibres! ;) Fins aviat!

    ResponElimina

Digues la teva!