...

"No hay mayor afirmación de algo o alguien que amarlo, a saber; decir: -Quiero que seas-."

Paraules de Hannah Arendt

dilluns, 6 d’agost del 2012

PRÒXIMAMENT... "La Educación Prohibida"

Aquest mes s'estrena la pel·lícula "La educación prohibida". En ella hi ha 90 entrevistes que aproximen a l'espectador a la reflexió entorn el sistema educatiu actual i la necessitat de canvi en el paradigma educatiu. El film fa crítica dels problemes actuals entorn l'autoritarisme, el desinterès del sistema entorn les necessitats i les motivacions dels alumnes, la homogeneïtzació, la pèrdua dels sabers plurals i l'educació en valors entre altres qüestions. A part de la crítica, la mateixa també aporta possibles vies alternatives per tal d'aconseguir "una educació que ens permeti ser i on poder desenvolupar el nostre potencial, sigui quin sigui".




"La Educación Prohibida es una película documental que se propone cuestionar las lógicas de la escolarización moderna y la forma de entender la educación, visibilizando experiencias educativas diferentes, no convencionales que plantean la necesidad de un nuevo paradigma educativo.
La Educación Prohibida es un proyecto realizado por jóvenes que partieron desde la visión del quienes aprenden y se embarcaron en una investigación que cubre 8 países realizando entrevistas a más de 90 educadores de propuestas educativas alternativas. La película fue financiada colectivamente gracias a cientos de coproductores y tiene licencias libres que permiten y alientan su copia y reproducción.
La Educación Prohibida se propone alimentar y disparar un debate reflexión social acerca de las bases que sostienen la escuela, promoviendo el desarrollo de una educación integral centrada en el amor, el respeto, la libertad y el aprendizaje." (-de la web-).


A "La educación prohibida" es mostren diferents mètodes pedagògics com són el cas de les escoles lliures, Waldorf, homeschooling, Reggio Emilia, entre altres per tal d'afavorir un canvi de significat en la funció i us de l'escola.

Tenint en compte la proximitat que sentim entorn tot el que planteja la pel·lícula, és un plaer poder proposar un visionat de la mateixa.

Emperò, i tenint com a objectiu projectar-la amb el major públic possible, considerem que la trobada seria més profitosa passada les vacances, així doncs,  plantegem la mateixa de cara a la primera quinzena de setembre. Us esperem!!


Moltes gràcies i fins aviat,



Per a més informació: www.educacionprohibida.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!