...

"No hay mayor afirmación de algo o alguien que amarlo, a saber; decir: -Quiero que seas-."

Paraules de Hannah Arendt

dijous, 22 de gener de 2015

Visionat "1994 Estiu de foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert”

Des de Can Mimós tenim moltes ganes de poder passar aquest documental a casa nostra i fer la posada en comú entre totes les que hi vulgueu participar.

A més del documental, gaudirem de la presentació per part de l'equip del documental i podrem disposar a la sala d'uns materials gràfics que acompanyen al mateix audiovisual.

"1994 Estiu de foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert" recorda l'incendi devastador de Montserrat i recupera la memòria col·lectiva amb la suma de diferents veus.

"L'Ivan, un jove bosquerol collbatoní, explica a la seva burreta Pruna la història de l'incendi forestal del 4 de juliol de 1994 a l'entorn de la muntanya de Montserrat, tot fent un tomb vint anys després, als peus d'aquesta mateixa muntanya.
Aquest documental reflecteix la situació d'emergència que es va viure a l'estiu del 1994 arreu de Catalunya, i ho fa a través del testimoni de diferents personatges que van viure el foc de ben aprop. També hi ha altres veus, com la de l'historiador agrari Enric Tello o la geògrafa Anna Badia, que posen en context aquest tràgic succés amb les dinàmiques socials i ecològiques actuals a escala planetària. Les veus narratives d'aquests personatges s'acompanyen per un seguit de material audiovisual, en molts casos inèdit, que ens mostra l'aparició de marges i barraques de pedra seca que va emergir d'entre les cendres i com actualment el bosc ha tornat a cobrir tot aquest ric patrimoni.
I finalment, aquest audiovisual pretén ser una eina que afavoreixi a la conscienciació social i ambiental als diferents sectors de la societat i que promogui el debat sobre la relació de l'estat actual dels nostres boscos i el sistema social i econòmic en el que vivim".


Elaborat per: “Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà” i Amics del Dall.
Amb el suport de: Ajuntament d’Olesa
de Montserrat, Ajuntament de Coll bató,
Patronat de la Muntanya de Montserrat i

Diputació de Barcelona.


DISSABTE 7 DE FEBRER DE 2015
10:30H
ESPAI CAN MIMÓS

IMPORTANT! L'espai té un aforament limitat, per aquest motiu us demanem que ens confirmeu la vostra participació o bé a l'esdeveniment del facebook creat específicament o al nostre correu electrònic: canmimos@gmail.com.

Us hi esperem! Gràcies.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!